בשביל להבין איפה אסור להטיס טיסנים ורחפנים, צריך להבין תחילה מדוע אסור לעשות זאת. הטסת רחפנים וטיסנים יכולה לגרום ללא מעט בעיות, אם היא מתבצעת באזורים אסורים, באזורים שמוגדרים כמקומות שאסור להיכנס אליהם ללא אישור, גם אם לא מדובר בכניסה של גורם אנוש אלא של חפץ מעופף, אפילו אם אין לו שום מטרה אחרת.
מדוע יש הגבלה על הטסת טיסנים ורחפנים
אנחנו יכולים למנות שלוש סיבות עיקריות מדוע אסור להטיס טיסנים ורחפנים בכל מקום באופן חופשי.
בטיחות – אף על פי שרחפנים אינם חזקים כמו מטוסים, והם לא יכולים לגרום לנזק משמעותי כמו כלי רכב, עדיין יש בהם סכנה בטיחותית, אחת כמה וכמה, אם הם נושאים משקל רב. על כן, בשביל לשמור על הבטיחות של הסביבה ושל האנשים, אזי שאי אפשר להטיס אותם בכל מקום.
רגישות ביטחונית ואזרחית – יש מקומות בהם אסור להטיס אותם מטעמי ביטחון וכן מטעמים אזרחיים (כניסה לשטחים פרטיים, שטחים של מפעלים וכדומה). בין היתר, האיסור נובע מחשש בשימוש של רחפן עם מצלמה מקצועי לצילום מקומות אלה.
פקק תנועה – ישנם אזורים בהם מתקיימת תנועה רבה בשמיים, בין אם זה באזורים בהם אנשים מטיסים דאון, מצנחים, גלשונים וכן באזורים בהם יש המראות ונחיתות של מטוסים. על כן, בשביל לשמור על בריאות האנשים בסביבה וביטחון כלי התעופה השונים, הרי שיש להימנע מהטסת רחפנים וטיסנים באזור זה.
איפה אסור להטיס רחפנים וטיסנים
מי שקובע היכן מותר ואסור להטיס רחפנים וטיסנים, זו הרשות התעופה האזרחית. היא עושה זאת בהתאם לתנאים שונים, בהתאם לדרישות הבטיחות וכן בהתאם לדרישות של משרד הביטחון והגורמים השונים. צריך לומר, במהלך השנים נוספים דרישות שונות, בהתאם לצרכים ולמציאות המשתנה.
היכן אסור להטיס רחפנים וטיסנים:
- שכונת מגורים, ליד מבני ציבור והתקהלות של בני אדם.
- במרחק שני קילומטר משדות תעופה
- ליד אתרי ספורט תעופתי.
- תחנות כוח ובתי כלא
- בסיסי צבא ומתקנים ביטחוניים.
- תחנות ומתקני משטרה.
- שטחי אש
- אזורי גבול.
- אצטדיונים ומקומות פתוחים בהם יש התקהלות גדולה של בני אדם.
יש לדאוג שהרחפן יוכל להגיע לגובה מקסימאלי של 50 מטר, וכן חשוב להקפיד שיהיה קשר עין עם הרחפן. בנוסף, יש לוודא שניתן לשלוט בו באופן מלא מהקרקע על מנת שיהיה ניתן להנחית אותו בכל עת.
חשוב לבדוק את ההוראות ולהתעדכן לעיתים קרובות בשינויים של רשות התעופה האזרחית וכן להכיר את המפה עם האזורים המותרים והאסורים לטיס.